Vores dagligdag

Jeg tager højde for børnenes interesser, når jeg planlægger dagen. På den måde er dagligdagen altid på børnenes præmisser. Ligeledes mærker jeg efter og vurderer, hvad børnegruppen har behov for, og typisk er mandag afsat til at skulle lande og finde hinanden igen efter weekendens strabadser. Derfor bærer aktiviteterne præg af nærvær og et roligt tempo. Vi skal ikke nå andet end at være sammen.

Jeg udarbejder min egen læreplan, som tilpasses gruppens forskellige udviklingstrin. Vi følger årstiderne, og hver måned hører der sig et tema til. Børnene får mange oplevelser i naturen, såsom naturbingo, lege i sneen, mærke regnen falde, putte i bladene og smage havens frugt og grønt.

Indenfor elsker vi at være i stuen, som det primære rum. Legetøjet kører i rotation, sådan at nyt legetøj får ny værdi. Udover det har jeg forskellige legestationer, der ligesom legetøjet bliver skiftet ud engang imellem. Det kan fx være et legekøkken, tumlemøbler eller et legehus.

Vi har også et skønt legerum, hvor vi kan lege og hygge. Dog har vi en tendens til at vi hellere vil være i stuen. På vej ind på legeværelset skal man igennem vores bibliotek, hvor der står voksenbøger på de øverste hylder og legetøj på de nederste hylder. Her må børnene altid tage noget legetøj, som de gerne vil lege med. På den måde bliver dagen fyldt med både leg på børnenes initiativ og mit initiativ.

Hjemlige omgivelser

I Vandpytten på Hellevej er det vigtigt at mit hjem og dagplejen smelter sammen. Det er vigtigt at børnene føler sig velkommen og hører til i fællesskabet. Derfor har børnene deres egen garderobeplads i éntreen, hvor min familie også har deres tøj, sko og tasker. Ved spisebordet har hvert barn sin egen stol, som står på sin faste plads. Børnene er selv med til at hente stolene mandag morgen og først fredag inden eftermiddagslur skubber vi, i fællesskab, stolene tilbage på legeværelset.

Her er plads til at børnene kan arbejde med deres selvhjulpenhed og sætte sko på plads eller tage ting fra kurven. Garderoben bidrager også til at inkludere hinanden i fællesskabet, da vi snakker om hvem der har garderobe hvor og hjælpe hinanden med at finde ting eller lægge ting på plads.

Forældregruppe på Facebook

Flere gange i løbet af ugen bliver der lagt billeder op af børnenes sjov og leg samt gode anekdoter.

Der er kun adgang for forældre i facebookgruppen, og billederne må kun bruges til privat brug.

Rullende dagpleje

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er IMG_20220128_102133-225x300.jpg

Vi er enormt glade for vores ladcykel, hvor alle børnene kan sidde i. Det giver os mulighed for at komme rundt omkring i en større radius og vi cykler især afsted for at se på dyr.

Udover vores ture i dagligedage er der planlagt én ugentlig aflevering af børnene. Det er en helt særlig dag, hvor vi cykler rundt med ladcyklen til alle vennerne.

Det opbygger et godt fællesskab i børnegruppen, og glæden hos børnene gør det til en helt særlig dag på ugen.

Hver dag er en fest…

…og i Vandpytten på Hellevej elsker vi at fejre traditioner og højtider.

Vi fejrer bl.a.:

  • Fødselsdag
  • Jul
  • Fastelavn
  • Årstiderne
  • Mors dag
  • Påske
  • Fars dag
  • Halloween
  • og selvfølgelige også når kattene har fødselsdag