De vigtige besøg

Det er vigtigt i forhold til forældresamarbejdet, at forældrene stoler på at barnet er trygt hos mig. Derfor tilbyder jeg at vi mødes flere gange inden kontrakten skrives under.

Første besøg er typisk en formiddag, hvor i møder mig og børneflokken, ser vores omgivelser og får en mavefornemmelse på kemi. For det er vigtigt at kemi og tillid er der. Familier der har været på besøg sendes altid hjem for at sove på deres beslutning. Det synes jeg er vigtigt at gøre med så stor en beslutning.

Andet besøg er typisk en eftermiddag, hvor der er ro til at tale om de sidste detaljer og gennemgå kontrakten sammen. Når alt det praktiske er på plads er det også vigtigt at bruge tid på at lære hinanden at kende.

Måneden op til opstart inviteres i på et par besøg om formiddagen. Det er så vigtigt at skabe ro i maven hos far og mor inden da og jo mere i har set mig agere i dagligdagen og omkring børnene, jo mere får i en fornemmelse af hvem jeg er og hvordan det er at være her i min private pasningsordning.

Når mor og far er trygge her hos mig, smitter det gerne af på barnet og hjælper dem godt på vej ind i dagplejelivet.

Forældresamtaler

Forældre inviteres til en samtale hvert halve år. Her fortæller jeg om barnet i dagplejens rammer, gennemgår trivselsskema og åbner op for dialog som kan være svære med barnet på armen.