Udenfor

Haven

Vi bruger meget tid udenfor i haven. Her kan jeg tilbyde en skøn, opdelt have med gyngestativ, sandkasse, drivhus, højbede og bålplads. I haven står der også et legehus samt rutsjebaner sådan at man kan rutsje sammen med vennerne.

Der er både gode græsplæner hvor de bare tæer rigtig kan sanse, og også et stort område med fliser, hvor særligt køretøjer og løbecykler kan komme til sin ret.

Haven er fyldt med flere forskellige hyggekroge, hvor der er plads til at plukke sæsonens frugter og bær, gemme sig i rabarberbladene, bade i efterårsbladene eller bygge en snemand.

Træterrassen

Om sommeren kan begge dørene i stuen ud til terrassen åbnes op og på den måde skabe et kæmpe rum at opholde sig på. Terrassen vender øst og skaber nogle lune formiddage, der giver mulighed for at være i strømpesokker og bare tæer lidt tidligere end ellers. Vi elsker at tumle ude på terrassen med tunneller, telte og rutsjebaner.

Indenfor

Køkken-alrum

Dagplejens indeliv foregår primært i husets hjerte. Det store køkken-alrum hvor vi spiser ved spisebordet, bygger hule, læser bøger, danser, leger, synger og meget, meget mere. Der er plads til lidt af hvert med albuerum, så man også kan trække sig lidt væk og lege restaurant, køre bus eller undersøge legetøjet i ro og mag. I forlængelse af alrummet er en lang gang som giver anledning til mange løbeture frem og tilbage – 1-2-3-NU!

Alle børnene har hver deres trip trap højstol m/u bøjle, som står på faste pladser rundt om spisebordet. Når børnene selv kan kravle op, guider jeg og støtter jeg dem i deres kunnen, sådan at de til sidst bliver selvhjulpne og kan sætte sig selv til bords ved spisetid.

Entré

Her starter dagen i Vandpytten på Hellevej. Når overtøj og sko er sat på plads er barnet klar til at banke på og gå videre ind i stuen sammen med far eller mor. I entreen hjælpes vi ad med at få overtøj på. Vi tager det i barnets tempo og jeg sætter ord på hvad vi gør og guider med kropssprog for at vise hvordan man tager overtøj på.

Legeværelse

Rummet vi rykker ind i for at skabe sceneskift i rolige omgivelser. Herinde finder vi det helt særlige legetøj frem og kommer tæt på hinanden.

Særlig pilfingervæggen har stor glædesværdi hos børnene.

Badeværelse

Ude på badeværelset bliver børnene puslet. Når børnene selv kan kravle op på puslepuden, bliver de guidet til at kravle op på en skammel trin for trin. Det giver god motorisk styrke og styrker selvværdet.